Explosieveiligheid (ATEX)

Explosies en ontbrandingen zijn gelukkig niet de meest voorkomende oorzaken van arbeidsongevallen. De gevolgen kunnen echter dramatisch zijn:

  • Mensenlevens
  • zware economische schade

Uit onderzoeken blijkt dat een beter risicomanagement (met betrekking tot gezondheid en veiligheid) de bedrijfswinsten aanzienlijk kan doen toenemen. Dat geldt in het bijzonder voor explosiegevaar.

Karakteristiek voor Reijngoud Veiligheid B.V. is de koppeling tussen technische achtergrond en de praktische ervaring op het gebied van veiligheid, opgedaan tijdens jarenlange inzet in industriële en bouwkundige projecten. Of het nu gaat om organisaties, wet- en regelgeving, procesveiligheid of arboveiligheid, wij hebben er een antwoord op.

Producten en diensten van Reijngoud Veiligheid B.V. op het gebied van Explosieveiligheid zijn onder andere  de ATEX 153 richtlijn; het in kaart brengen van de risico’s omtrent explosiegevaar in een Explosieveiligheidsdocument. Daarnaast kunnen wij  in het kader van de ATEX 114 richtlijn de apparatuur en beveiligingssystemen beoordelen die u gebruikt binnen de explosiegevaarlijke zones welke zijn beschreven in het explosieveiligheidsdocument.

Onze diensten

Neem contact op

Niet leesbaar? Verander tekst. captcha txt